rólam.

Bőtös Balázs - apacoach

Bőtös Balázs vagyok, két kislány apja. Kamaszkorom óta jó apa szerettem volna lenni, mivel azok a minták, amiket láttam a saját családomban, illetve a környezetemben, nem azok voltak, amikre vágytam. Voltak elképzeléseim, de akkor még nem sejtettem, hogy milyen hosszú út áll előttem. Mindenesetre tudatosan készültem, és hosszú évtizedeket fektettem bele időt, energiát, pénzt nem sajnálva, hogy megtaláljam a helyem, és jól érezzem magam a bőrömben férjként, apaként, szülőként is.

Amikor megszülettek a gyerekeim, akkor már a helyemen voltam, de szembesülnöm kellett vele, hogy a munka, a tanulás java csak akkor kezdődött.

Ezzel a belső munkával és tanulással egy időben láttam a környezetemben azt is, hogy mekkorák a hiányok, hogy milyen hatása van mások életére a nem jelenlévő/alkoholista/munkamániás/agresszív stb. apa vagy anya, illetve a helyzetet nehezen kezelő, vagy hasonlóan működő szülőtárs.

Ezért célirányosan azt is elkezdtem tanulni, hogy más férfiakat, leendő és gyakorló apákat is tudjak támogatni – észrevétlenül formálódott küldetéssé, és már évek óta tudatosan foglalkozom vele. Ehhez a munkához a hozzám legjobban illő módszert, a coachingot használom. 

De támogatásra nemcsak az apáknak lehet szüksége, örömmel támogatom a hozzám forduló anyákat is.

Talán a legnagyobb célom, hogy az apák és az anyák szeressenek szülők lenni úgy, ahogy nekik és a gyerekeiknek a legjobb, hogy találják meg a közös hangot egymással, hogy örömforrás legyen az apaságuk, anyaságuk úgy, hogy a felelősségvállalás ne teher legyen, hanem szabadságot és erőt adjon nekik.

Coachingot először a Vista Verde Oktatási Központban tanultam, majd elvégeztem a Magyar Gestalt Egyesület Gestalt alapképzését, a Gestalt Coaching Centernél pedig Action Learning Team Coach lettem. Később megoldásfókuszú brief coachingot tanultam és tanulok jelenleg is a Solutionsurfersnél. Mellette folyamatosan fejlesztem magam, bővítem a módszertani palettámat, elvégeztem a Személyiségfejlesztő Akadémiát, Érzelmiintelligencia-fejlesztő szakember lettem.

Rendszeres résztvevő vagyok különböző coach specifikus workshopokon, tréningeken és folyamatosan járok szupervízióba, hogy még jobb coach legyek.

2017 óta tagja vagyok a Nemzetközi Coachszövetségnek (ICF), 2018-ban részt vettem az ICF Magyar Tagozat jószolgálati (CSR) csapatának munkájában, 2018-tól 2020-ig az ICF Magyar Tagozatának Kommunikációs Igazgatója voltam.

Coachként együttműködő partnere vagyok a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványnak.