coaching anyáknak.

Bőtös Balázs coaching anyák

Az apákkal ellentétben az anyák jelenléte a családban nem kérdés, nem elhatározás eredménye, hanem állapot. És míg anyának lenni bizonyos szempontból ma sem jelent mást, mint száz éve, az anyák felé támasztott elvárás nagyon sokat változott. Még úgy is, hogy manapság elég csak „elég jó” anyának lenni – sokaknak az is csak egy teljesíthetetlen, nyomasztó elvárás marad. Arról nem is beszélve, hogy korábban soha nem maradtak ennyire sokszor és sokáig számottevő segítség nélkül, egyedül a nők a gyerekekkel otthon.

Azt is hajlamosak vagyunk természetesnek venni, hogy az anyák pillanatokon belül, na jó, kilenc hónap alatt, ösztönösen beletanulnak az anyaszerepbe – aztán sokszor csak évek múltán derül ki, hogy elvesztették önmagukat.

Hiszem, hogy harmonikus családi élethez vezet, ha a szülők egymást segítve magukra szabhatják a szülőséget. Hogy nem kell összeroppani a (belülről vagy a külvilágtól jövő) elvárások alatt.

Azzal is sok anya szembesül, hogy az apák egyre többet akarnak a szülőségből, és ez a helyzet nekik is új. Sokszor nehéz átadni a férfinak az anyai/szülői tevékenység egy részét, másoknak meg az apa teendőkbe való bevonása okoz nehézséget – nehéz megtalálni azt az egyensúlyt, ami mindkét félnek komfortos.

Az is meghatározó, hogy mennyiben van tisztában a saját igényeivel az anya, és mennyire tudja ezeket kifejezni a családtagjai felé, és ennek a konfliktusait hogyan tudja kezelni. Összedől-e nélküle a világ? Ha nem, vajon elhiszi-e, ha igen, akkor engedi-e, hogy megtörténjen?

Azoknak a nőknek, (leendő) anyáknak segítek, akik

 • szeretnének anyaként és nőként is jól lenni
 • sokat aggódnak, és magabiztosabbak szeretnének lenni
 • örömmel akarják megélni az anyaságukat
 • elveszettnek érzik magukat
 • ki akarnak törni az elvárások fogságából, hogy megtalálják saját magukat
 • nem akarják feláldozni magukat
 • jobban be akarják vonni a párjukat a családi életbe
 • szeretnék a párjukkal szülőként újra megtalálni az egyensúlyt, a harmóniát
 • úgy érzik, hogy mások ítélkeznek felettük
 • nemcsak olvasni szeretnének az énidőről, de meg is szeretnék élni
 • fontosnak tartják anyaként is az önmegvalósítást – bűntudat nélkül
 • nem érzik komfortosnak az anyaszerepet
 • szeretnék összehangolni ezerféle női szerepeiket
 • nem szeretnének lemaradni a saját életükről

Kinek való a coaching?

A coaching azoknak a leghasznosabb, akik készek a tartós változásra, akik elérkeztek ahhoz a ponthoz, hogy már nem akarnak úgy tovább élni, ahogy eddig. Fejlődni, változni és változtatni akarnak – és hajlandóak időt, pénzt és energiát fektetni abba a kemény munkába, ami az önismeret fejlesztéséhez, a viselkedés, a kommunikáció és a kapcsolódások új módjainak létrehozásához szükséges.

A coachingfolyamatban az ügyfél őszinte pillantást vethet az életére, tere és ideje van arra, hogy kiszakadva a mindennapos hajtásból végre tudatosan és fókuszáltan azzal foglalkozhasson, ami igazán fontos számára — a coaching partneri kapcsolat, ezért a coach és az ügyfél közösen határozzák meg a folyamat irányát és menetét.

Akkor állsz készen, amikor már éhes vagy a változásra, és érzed, itt az ideje berúgni a motort.

Hogyan vágj bele?

Kezdésnek kérj időpontot egy ingyenes és kötelezettségtől mentes konzultációra, vagy fordulj hozzám közvetlenül bármilyen kérdéssel. 

A konzultáción minden, coachinggal kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz, és átbeszéljük, mit szeretnél elérni. Ennek a találkozónak az a célja, hogy kiderítsük, a coaching megfelel-e a céljaidnak, és hogy hogyan tudunk együtt dolgozni.

Kapcsolat